Din lejlighed

Installationer og ansvar

Når der sker uheld med lejlighedens installationer, opstår tit spørgsmålet: Hvem skal betale for reparationen?

Den generelle regel er, at lodrette (gennemgående) rør/faldstammer/stigestrenge/dørtelefon er fælles ejendom og dermed et foreningsanliggende.

Alt herudover, dvs. radiatorer, tilslutninger til rør og faldstammer, elektriske installationer m.v. er lejlighedsejerens ansvar.

Såfremt du er i tvivl opfordrer vi til at kontakte Ejendomsadministrationen.

Hvis du udfører reparationer på din lejlighed er det dit ansvar at de sker i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Som beboer er det dit ansvar at udbedre ethvert tegn på skimmelsvamp og orientere bestyrelsen hvis du opdager spredning der kan påvirke andre beboere.

Fri adgang til de lodrette installationer skal sikres. Hvis sænkede lofter eller andre installationer skjuler de lodrette installationer vil de blive afmonteret for egen regning hvis der er behov for at kunne tilgå installationen.

Lodrette installationer må ikke brydes med fx skjult rørføring eller haner. Kun forgreninger må føres skjult.

Husdyr

Der må ikke holdes støjende, ildelugtende eller skræmmende dyr, der kan være til gene for de omkringboende.

Hunde skal holdes i snor på ejendommen.

Sanitet

Utætte, dryppende eller støjende vandhaner samt løbende WC-kummer skal snarest udbedres af ejer.

I toiletkummen må der ikke kastes affald eller ting, der kan stoppe afløbet.

Bopælspligt

Bopælspligt indebærer, at man som ejer af en bolig har pligt til at sørge for, at boligen er beboet minimum 180 dage om året. Du har derfor pligt til enten selv at bo i boligen eller sørge for, at den bliver lejet ud. De personer, som bor i boligen, skal være tilmeldt folkeregistret på adressen.

Formålet med loven om bopælspligt er at forhindre spekulation i boligmarkedet og undgå affolkning.

Udlejning og Airbnb

Du må gerne udleje din lejlighed. Ved udlejning længere end 2 måneder bedes du kontakte bestyrelsen med kontaktinformation om lejeren. Bestyrelsen vil gerne vide hvem der bor i lejlighederne af hensyn til husorden og information. Lejere opfordres til at deltage i husets sociale aktiviteter og tilmelde sig vores Facebook gruppe.

Udlejning må på intet tidspunkt nærme sig hotel- eller erhvervs-lignende omfang. Udlejning må ikke lægge husets andre beboere til last. Ejer er til enhver tid ansvarlig for lejligheden, overholdelse af husorden og vedtægter. Det er ejers ansvar at orientere lejer om husorden og vedtægter.

“Ejeren er erstatningsansvarlig for skade, som forvoldes ved uforsvarlig adfærd af ham selv, hans husstand eller andre, som han har givet adgang til det lejede herunder lejere. Skader, hvis udbedring er uopsættelig, skal ejeren straks anmelde til ejerforeningen, uanset at han ikke selv måtte bebo ejerlejligheden. Andre skader skal anmeldes uden ugrundet ophold.”

Skadedyr

Opdager du skadedyr i din lejlighed har du pligt til at oplyse bestyrelsen om problemet hurtigs muligt. Skadedyr kan hurtigt sprede sig til nabolejligheder, så det er vigtigt med hurtig skadedyrsbekæmpelse.

  • Væggelus
    Ved observation af væggelus kontaktes bestyrelsen omgående.
    Ejerforeningen dækker hele udgiften til bekæmpelse af væggelus. De er meget sjældent set i bygningen. Vi ønsker at stoppe enhver spredning, så husk at melde alle observationer.

  • Skægkræ
    Stort set hele bygningen har skægkræ i forskellig grad. Skægkræ er ikke sundhedsskadelige. Hyppig rengøring og fugning lags lister kan holde problemet nede. Bekæmpelse af skægkræ kan iværksættes i den enkelte lejlighed for egen regning men skægkræ vender desværre ofte tilbage.